RYT 200 -1 jarige opleiding tot basisdocent.

RYT 200 uur opleiding yogadocent

1 jarige, 200 uur hatha opleiding tot basisdocent

Yogacollege Tilburg

Met de opleiding yogadocent van Yogacollege Tilburg vergaar je de nodige technische kennis en didactische vaardigheden die jou
een professionele en effectieve yogadocent zullen maken. Je creëert een onvergetelijke ervaring waarin je jezelf gaat ontwikkelen
tot een sterk en evenwichtig persoon die ook nog eens een kwalitatief goede en passievolle yogadocent is.

Onze opleiding yogadocent is opgebouwd als 2-jarige yogaopleiding, daar geven wij ook de voorkeur aan. Je kunt ook alleen het 1e jaar volgen. Je studeert dan af als basis docent met de nodige kennis over de yogafilosofie, fysiologie, anatomie en didactiek. Het is een mooi kans je eerste stappen op het yogapad te zetten. Start elke januari van het nieuwe jaar!

Filmpje

In dit filmpje leer je de leraren en de leerlingen van de 2-jarige opleiding kennen. (Kleine disclaimer, het filmpje is van een tijdje terug. Jasper en Marloes hebben in tussen wat rimpels erbij)

Lesstof

De opleiding richt zich voornamelijk op de klassieke hatha yoga. We zien dit als basis voor alle andere type lessen. In de opleiding leer je ook de basis van de vinyasa flow yoga. Na de opleiding kun je je bij ons hier nog verder in specialiseren.

Yogafilosofie

Diverse yogafilosofieën komen tijdens de opleiding aan bod, het zwaartepunt ligt bij het achtvoudige pad van Patanjali. Doormiddel van nabespreking worden de diverse sutra's bestudeerd.

Anatomie

Het menselijk lichaam met het skelet, organen, spieren en weefsel worden doorgenomen. Daarbij worden diverse yogahoudingen gebruikt om deze lichaamsdelen te leren ervaren en te leren beïnvloeden.

Asana

Leren kennen en ervaren van diverse Asana’s en de effecten ervan op lichaam en geest. Daarbij wordt aandacht besteed aan de veel gemaakte ‘fouten’ en hoe je jezelf en anderen daarin kunt ontwikkelen.

Didactiek

Tijdens deze dagdelen zoomen we in op de manier hoe je het beste een les kunt opbouwen, hoe je kunt inspelen op de behoeftes van de leerlingen, maar vooral hoe je anderen enthousiast krijgt om aan jouw les mee te doen en ze helpt om een diepe ontspanning te komen.

Fysiologie

We behandelen het menselijk lichaam in relatie tot de yogahoudingen. Hierbij behandelen we het ademhalings- stelsel, het spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel en het hormoonstelsel. De chakra leer wordt in deze context ook behandelt.

Overig

Tijdens de praktijklessen zullen er dagdelen besteed worden aan onder andere de volgende yogavormen: Yoga voor zwangeren, Lu Jong yoga, Vinyasa flow yoga, Critical Alignment yoga en Hot yoga. Ethiek is een ander belangrijk onderdeel van de opleiding, we onderzoeken samen de do’s and dont’s bij het les geven.

Niet zomaar lesgeven, maar lesgeven met passie.

Wij geloven dat een goede yogaleraar niet alleen maar perfecte asana’s kan voordoen, maar ook kan lesgeven op een manier die leerlingen ráákt. Jouw passie voor yoga enthousiasmeert je leerlingen en vormt een bron van energie waaruit zij kracht kunnen halen. Onze yogaopleiding is nuchter en bijzonder praktisch. Hierdoor zul je na 1 jaar je eerste stappen op het yogapad gezet hebben en de basis geleerd hebben voor het geven van yogalessen.
Daarnaast zal de opleiding je ook helpen inzicht te verschaffen in wie je bent als mens en hoe je dit kan inzetten tijdens het geven van yogalessen. Het inzicht in jezelf dat we je laten ontdekken tijdens de opleiding is niet alleen bedoeld om een goed yogaleraar te worden, maar ook om ontspannen en open in het leven te staan.

Kosten

1 jarige RYT 200 uur

Prijs 2350 euro (excl studie materiaal en yogaweekend)

Early bird prijs (inschrijving en betaling voor 15 november 2023): 2150 euro (excl studiemateriaal en yogaweekend)

Betaling in maandelijkse termijnen per automatische incasso is ook mogelijk.

18 lesdagen (waarvan 3 digitaal)

De opleiding is op vrijdag. 

YCT-opleidingskalender-2024

 

De weg van yoga start nu!

Powered by: One Love