Opleiding allround yogadocent

2 jarige, 500 uur hatha opleiding yogadocent met vinyasa flow, yin yoga en yoga Nidra onderdelen.

RYT 500 uur opleiding tot allround yogadocent

Yogacollege Tilburg

Met de 2 jarige opleiding tot allround yogadocent van Yogacollege Tilburg vergaar je de nodige technische kennis en didactische vaardigheden die jou
een professionele en effectieve yogadocent zullen maken. Je creëert een onvergetelijke ervaring waarin je jezelf gaat ontwikkelen
tot een sterk en evenwichtig persoon die ook nog eens een kwalitatief goede en passievolle yogadocent is.

Onze opleiding yogadocent is opgebouwd als 2-jarige yogaopleiding die je in twee delen volgt. Je volgt eerst het 1e deel (RYT-200) en daarna het tweede deel (RYT-300) óf je doet dit op een later moment. Na het 1e jaar ben je een gediplomeerd RYT-200 docent waarmee je kunt starten met lesgeven. In het tweede jaar ga je verdiepen en leer je alles over Yin yoga, Yoga Nidra, Pranayama, anatomie, filosofe en je eigen beoefening als yogi én als docent. 

Onze voorkeur gaat uit naar deze 2-jarige opleiding. Wanneer je je hiervoor inschrijft is dat vooral de intentie dat je deze 2-jarige opleiding start. Je houdt altijd de vrijheid om na het 1e jaar te stoppen. 

Start elke januari van het nieuwe jaar!

Filmpje

In dit filmpje leer je de leraren en de leerlingen van de opleiding kennen. (Kleine disclaimer, het filmpje is van een tijdje terug. Jasper en Marloes hebben in tussen wat rimpels erbij)

Lesstof

De opleiding richt zich voornamelijk op de klassieke hatha yoga. We zien dit als basis voor alle andere type lessen. In de opleiding leer je ook de basis van de vinyasa flow yoga. Na de opleiding kun je je bij ons hier nog verder in specialiseren.

Yogafilosofie

Diverse yogafilosofieën komen tijdens de opleiding aan bod, het zwaartepunt ligt bij het achtvoudige pad van Patanjali. Doormiddel van nabespreking worden de diverse sutra's bestudeerd.

Anatomie

Het menselijk lichaam met het skelet, organen, spieren en weefsel worden doorgenomen. Daarbij worden diverse yogahoudingen gebruikt om deze lichaamsdelen te leren ervaren en te leren beïnvloeden.

Asana

Leren kennen en ervaren van diverse Asana’s en de effecten ervan op lichaam en geest. Daarbij wordt aandacht besteed aan de veel gemaakte ‘fouten’ en hoe je jezelf en anderen daarin kunt ontwikkelen.

Pranayama

Er zijn meerdere ademhalingstechnieken die tijdens de opleiding worden behandeld. Met deze technieken leer je om je energiehuishouding te beïnvloeden en hoe je ze kan gebruiken tijdens het lesgeven.

Didactiek

Tijdens deze dagdelen zoomen we in op de manier hoe je het beste een les kunt opbouwen, hoe je kunt inspelen op de behoeftes van de leerlingen, maar vooral hoe je anderen enthousiast krijgt om aan jouw les mee te doen en ze helpt om een diepe ontspanning te komen.

Fysiologie

We behandelen het menselijk lichaam in relatie tot de yogahoudingen. Hierbij behandelen we het ademhalings- stelsel, het spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel en het hormoonstelsel. De chakra leer wordt in deze context ook behandelt.

Overig

Tijdens de praktijklessen zullen er dagdelen besteed worden aan onder andere de volgende yogavormen: Yoga voor zwangeren, Lu Jong yoga, Vinyasa flow yoga, Critical Alignment yoga en Hot yoga. Ethiek is een ander belangrijk onderdeel van de opleiding, we onderzoeken samen de do’s and dont’s bij het les geven.

Niet zomaar lesgeven, maar lesgeven met passie.

Wij geloven dat een goede yogaleraar niet alleen maar perfecte asana’s kan voordoen, maar ook kan lesgeven op een manier die leerlingen ráákt. Jouw passie voor yoga enthousiasmeert je leerlingen en vormt een bron van energie waaruit zij kracht kunnen halen. Onze yogaopleiding is nuchter en bijzonder praktisch. Hierdoor zul je na 2 jaar vol vertrouwen je hatha of hot hatha lessen gaan geven. Daarnaast zal de opleiding je ook helpen inzicht te verschaffen in wie je bent als mens en hoe je dit kan inzetten tijdens het geven van yogalessen. Het inzicht in jezelf dat we je laten ontdekken tijdens de opleiding is niet alleen bedoeld om een goed yogaleraar te worden, maar ook om ontspannen en open in het leven te staan.

Kosten

2 jarige RYT 500 uur

Prijs 2350 euro (excl studie materiaal en yogaweekend) voor het 1e jaar.

Prijs 2495 euro (excl studie materiaal en yogaweekend (45 euro) voor het 2e jaar. (je hebt altijd de mogelijkheid om na het 1e jaar een pauze in te lassen)

Betaal je in één keer dan betaal je  4.600 euro. 

Early bird prijs (inschrijving en betaling voor 15 november 2023):
1e jaar: 2150 euro (excl studiemateriaal en yogaweekend (45 euro)

2e jaar: 2350 euro voor het tweede jaar. 

Betaal je in één keer betaald: 4400 euro. 

Betaling in maandelijkse termijnen per automatische incasso is ook mogelijk.

*

18 lesdagen (waarvan 3 digitaal) voor het 1e jaar.

21 lesdagen voor het het 2e jaar (planning wordt eind 2024 bekend gemaakt)

De opleiding is op vrijdag 9:00 tot 16:00

YCT-opleidingskalender-2024

 

De weg van yoga start nu!

Powered by: One Love