Opleiding allround yogadocent

 

 

Opleiding allround yogadocent

2-jarige, 500 uur opleiding met Hot, Vinyasa flow, Yin specialisatie

Met de yogaopleiding van Yogacollege Tilburg vergaar je de nodige technische kennis en didactische vaardigheden die jou
een professionele en effectieve yogadocent zullen maken. Je creëert een onvergetelijke ervaring waarin je jezelf gaat ontwikkelen
tot een sterk en evenwichtig persoon die ook nog eens een kwalitatief goede en passievolle yogadocent is.

Start elke januari van het nieuwe jaar!

 

 

 

 

 


 

2015-12-08 (42)

Niet zomaar lesgeven, maar lesgeven met passie

Wij geloven dat een goede yogaleraar niet alleen maar perfecte asana’s kan voordoen, maar ook kan lesgeven op een manier die leerlingen ráákt. Jouw passie voor yoga enthousiasmeert je leerlingen en vormt een bron van energie waaruit zij kracht kunnen halen. Onze yogaopleiding is nuchter en bijzonder praktisch. Hierdoor zul je na 2 jaar vol vertrouwen je hatha of hot hatha lessen gaan geven. Daarnaast zal de opleiding je ook helpen inzicht te verschaffen in wie je bent als mens en hoe je dit kan inzetten tijdens het geven van yogalessen. Het inzicht in jezelf dat we je laten ontdekken tijdens de opleiding is niet alleen bedoeld om een goed yogaleraar te worden, maar ook om ontspannen en open in het leven te staan.

Waarom een 2 jarige opleiding?

 

Wij hebben er bewust voor gekozen een 2 jarige opleiding op te zetten. Deze opleiding heeft circa 350 contacturen (inclusief het volgen van yogalessen in ons yogacentrum). Behoorlijk intensief, maar wel in een overzichtelijke periode van 2 jaar. Doordat je twee jaar bezig bent met de opleiding, heb je alle tijd om yoga te implementeren in je leven zodat je het voor de rest van je leven weet te behouden. Na deze twee jaar studeer je af en en heb je een 500 uur diploma van onze internationaal erkende yoga opleiding (erkend door Yoga Alliance UK). Met dit diploma kun je over heel de wereld terecht als yogadocent én kun je je inschrijven bij de Nederlandse Yoga Vereniging.

 

Over de opleiding

 

Er worden in Nederland diverse yogaopleidingen aangeboden. Het verschil bij de opleidingen zit hem in de tijdspanne en in de filosofische basis, dus welke filosofie of opvatting er aan ten grondslag ligt. Elke opleiding heeft ook zijn eigen specifieke hatha vorm. Bijvoorbeeld vinyasa flow, iyengar, ashtanga of bijvoorbeeld hatha algemeen. Met hatha algemeen wordt de basis van de yoga bedoeld waarbij geen sprake is van een specifieke stroming die is opgesteld door een bepaalde leraar of ashram. De opleiding van Yogacentrum Tilburg is een algemene hatha yoga opleiding waarbij je als extra specialisatie hot-, vinyasa flow- en yin yoga hebt en waarbij het zwaartepunt van de diverse yogafilosofieën bij het achtvoudig pad van Patanjali ligt. Vedante en de Bhagavad Gita komen ook aan bod. Lees hier meer over de lesstof. De hoofdopleiders van de  opleiding zijn Jasper van der Heijden en Marloes van Boxtel. Daarnaast werken deze docenten ook mee aan de opleiding.

 

Lesdata en kosten 

Inschrijven 

 De YCT docentenopleiding is Yoga Alliance Professional gecertificeerd. Zij stellen strenge eisen aan de opleiding en toetsen onder andere de lesstof en de urenverdeling. In dit document kun je daar meer over lezen. 

Waarom yoga Alliance UK?

Our training school has met the stringent requirements set by Yoga Alliance UK, demonstrating that our courses are of the highest standard and that our graduates may use the title ‘Registered Yoga Teacher’ RYT as a sign of quality training

crkbo 

De docenten opleiding is een erkende beroepsopleiding. Geaudit door het CRKBO en Geregistreerd bij het CRKBO (centraal register kort beroeps onderwijs)

 

Powered by: One Love

Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram
Whatsapp