Onze visie op yoga

Wat is yoga bij yogacollege Tilburg?

Er zijn verschillende yogatradities, ze benaderen yoga allemaal op hun eigen manier.

Bij yogacollege Tilburg zijn we niet gekoppeld aan een bepaalde traditie, maar we staan zeker ergens voor!
Hieronder vind je onze visie op yoga zoals die ook wordt overgedragen op onze leraren in opleidingen.

  • Een yogabeoefening begint zacht en bevordert aanwezigheid in het lijf met een rustige adem en een goede warming up. De algehele ervaring richt zich op liefde geven aan het lichaam en het voeden van het lichaam, niet om het lichaam in vorm brengen.
  • Een yogabeoefening geeft de vrijheid aan de leerling om zijn of haar eigen niveau te kiezen. Wij willen yoga laten ervaren zonder veroordeling van het eigen lijf en mogelijkheden. Yoga zonder jezelf te vergelijken met wat je nu kan ten opzichten van gisteren of van wat je kan ten opzichte van je klasgenoten.
  • Een yogabeoefening waarbij rekeningen wordt gehouden met het feit dat elk lijf anders is. Het doel van yoga volgens yogacollege tilburg is niet het vinden van perfectie van de houdingen. We beschouwen houdingen als instrumenten om chronische spanning vrij te geven, het lichaam te versterken en te verlengen en het zelfbewustzijn te vergroten. In plaats van het lichaam voortdurend in de klassieke vorm van de houding te dwingen, worden houdingen aangepast aan individuele behoeften.
  • Het activeert de kracht van het lichaam door wat we in de yoga prana noemen. Yoga volgens Yogacollege tilburg leert dat het lichaam wordt aangedreven door een energieke levenskracht die nauw verbonden is met de adem. Ritmische ademhaling laad het systeem met energie. Een evenwichtige volgorde van yoga houdingen stimuleert vrij en gelijkmatig stromen van energie naar alle delen van het lichaam. Naarmate de beoefening verdiept, wordt de levenskracht meer actief en kan je dit voelen als warmte, tintelingen en het stromen van energie.
  • Wij moedigen een ​​levensstijl aan die je leert om naar je eigen lichaam te luisteren. Als je yoga beoefent, word je gevoeliger voor de behoeften van je lichaam en maak je gezondere keuzes over dieet, lichaamsbeweging en andere levensstijlgewoonten. We beschouwen het lichaam van elk persoon als de ultieme autoriteit op wat goed is voor die persoon, door yoga help je weer toegang creëren tot de lichamelijke wijsheid.
  • Wij leren je om yoga ook buiten de mat de beoefenen. Door yoga leer je om je beste eigenschappen naar buiten te laten komen in het dagelijks leven, zoals je dat ook op de mat doet. Je leert met de dagelijkse uitdagingen om te gaan op een relaxte, krachtige en open manier.

Powered by: One Love