Hatha Alignment

Hatha Alignment

6-daagse Bijscholing Hatha Alignment

Deze Bijscholing is bedoeld voor yogadocenten. Tijdens je yogaopleiding is er waarschijnlijk aandacht besteed aan de uitlijning en opbouw van asana's. Wanneer je tijd les geeft kom je er achter dat er veel verschillen tussen mensen en hun mogelijkheden is.

 Met deze bijscholing ga je werken aan je lesgeef capaciteiten op het gebied van uitlijnen en technisch begeleiden van je leerlingen zodat je leert inspelen op de verschillende niveaus en mogelijkheden van je leerlingen. Je leert hoe je het bindweefsel van je leerlingen zachter kunt krijgen door gebruik te maken van hulpmiddelen en het creëren van meer ontspanning in het lichaam. Met die zachtheid en ontspanning weet je vervolgens om meer verbinding in het lichaam op te bouwen waardoor je de houdingen optimaal kunt gaan uitlijnen. 

In deze  bijscholing worden principes uit de verschillende yoga tradities uit de hatha yoga (critical alignment yoga, yin yoga en Iyengar yoga) met elkaar gecombineerd om meer vrijheid en ontspanning in het lijf te vinden. 


Waar het om gaat in deze bijscholing?

Ons bewegingssysteem bestaat uit het skelet, de spieren, het bindweefsel en het zenuwstelsel. Om onze fysieke yogabeoefening te verdiepen en te verfijnen is het belangrijk dat we ons bewust zin van onze bewegingsketens in ons lijf. Deze bewegingsketens vinden hun basis in het bindweefsel, het fasciae. Wanneer we leren deze ketens te bevrijden van blokkades zullen we in staat zijn om in ons lijf meer verbinding te vinden en onze asana's met zachtheid en ontspanning uit te lijnen. Het allerbelangrijkste is nog dat we het zenuwstelsel in de ontspannen stand krijgen. De ademhaling en jouw meditatie capaciteiten zijn hierbij de ingang. Wanneer je ontspannen bent vind je meer vrijheid in je lijf, hiervoor is een ontspannen ademhaling weer belangrijk.  

Onderwerpen die aan de orde komen.

De totale contacturen 30 uur en onderwerpen.

  • Anatomie 

    • spieren en bindweefsel.

  • Asana’s om bindweefsel te bevrijden. 

  • Meditatie 

  • Ademhaling 

  • Asana en lesreeksen.

  • Onderzoek spanning en ontspanning.

  • Gebruik van hulpmiddelen om het bindweefsel los te maken en spieren te ontspannen. Denk hierbij aan de hulpmiddelen die we gebruiken vanuit de critical alignment yoga en de Iyengar methode.

Kosten en Data

Kosten: 725 euro (niet belast met BTW) Dit is exclusief de kosten voor het lesmateriaal. 

Data: deze specialisatie kun je 2 keer per jaar volgen. in het voorjaar en in het najaar.

De bijscholing is erkend door de Yoga Alliance Professionals. 

De bijscholing is verdeeld over drie weekenden zaterdag en zondag. 

Locatie: Yogacentrum Tilburg Dudokhof 79-01, 5041 EZ Tilburg

Data 2022

24/25 sept, 5/6 en 26/27 nov

"It is through the alignment of te body that I discovered the alignment of my mind self and intelligence. BKS Iyengar"

Powered by: One Love