Pilates intermediate

Pilates Intermediate

6-daagse Pilates intermediate opleiding

Deze 6-daagse praktijkgerichte pilates opleiding is speciaal opgezet voor mensen die een basis Pilates opleiding hebben gevolgd. Mieke leert je op een heldere en toegankelijke manier om je leerlingen nog verder uit te dagen met de meer gevorderde houdingen. 

Pilates Intermediate is een niveau van Pilates-training dat over het algemeen meer uitdagende bewegingen en oefeningen omvat in vergelijking met Pilates voor beginners. Het gaat ervan uit dat beoefenaars een basiskennis hebben van de Pilates-principes en kernkracht en flexibiliteit hebben ontwikkeld. Het geeft jou als docent een veel ruimer arsenaal aan houdingen no met doen tijdens je lessen. 

Wat is pilates?

Het verhaal begint bij Joseph H. Pilates. Joseph Pilates groeide op in de 19de eeuw in Duitsland en was vaak ziek. Hij leed onder andere aan astma en reuma, dat maakte hem ziekelijk en zwak. Hij weigerde echter om zijn aandoeningen zijn leven te laten bepalen. Als tiener trainde hij zichzelf door middel van yoga en krachttraining om zowel lichamelijk als geestelijk sterker te worden. In 1912 verhuisde hij naar Engeland waar hij als boxer en zelfverdedigingsdocent werkte. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwam hij in een Brits kamp terecht en begon hij zijn medegeïnterneerden te trainen door gebruik te maken van de schaarse materialen en ruimte. Met zijn ‘Pilates’ instructies konden bedlegerige patiënten hun spieren aansterken, gebruik makend van hun eigen lichaamsweerstand en de veren van hun ziekenhuisbed. Hij bestudeerde de bewegingen van dieren in de natuur en samen met zijn kennis van yoga en gymnastiek verfijnde hij de oefeningen om zo kracht en uithoudingsvermogen te winnen.  

Onderwerpen die aan de orde komen.

De onderwerpen.

  • Anatomie 

    • spieren en bindweefsel.

  • de basis principes van Pilates intermediate .

  • Verschillende Pilates intermediate oefeningen. 

  • Verschillende Pilates reeksen, integratie van de basis en intermediate houdingen. Introductie Reformer bank (Ter voorbereiding op bijscholing Reformer bank). 

  • do’s en don’ts bij de meest voorkomende rug-, nek- en schouderklachten. 

De opleiding is praktisch gericht en helpt je om direct met lesgeven te starten. 

Kosten en Data

Kosten: 850 euro (niet belast met BTW) 
Dit is exclusief de kosten voor het lesmateriaal. 

Data: deze specialisatie kun je 1 keer per jaar volgen. in het voorjaar en in het najaar. 

De opleiding is verdeeld over 6 vrijdagen. 

De eerstvolgende data, vrijdag van 11:00-16:30 tenzij anders aangegeven. 

Pilates intermediate: 
29-11, 6-12, 13-12 2024, 17-1, 24-1 en 31-1 2025

 

"Above all learn how to breathe correctly. Joseph Pilates"

Powered by: One Love