Yoga voor mensen met NAH

Bijscholing yoga voor mensen met NAH

2-daagse Bijscholing Yoga voor mensen met NAH

Wat fijn dat je geïntresseerd bent in de bijscholing voor mensen met NAH. Zonder dat je het misschien weet heb je wel eens les gegeven aan mensen met hersenletsel. Mensen met NAH vestigen niet graag de aandacht op zijn of haar beperking. Over het algemeen proberen ze zelf hun belemmering op te lossen en vragen ze jou als docent niet snel om hulp. Dit heeft vaak te maken met de intensieve behandeling die ze na hun ongeluk of ziekte hebben gehad. 

Mensen met NAH kunnen van verschillende dingen last hebben. Dat kan fysiek en/mentaal zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan coördinatieproblemen, moeite met prikkels en balans. Yoga helpt mensen met NAH enorm, de rust en ontspanning is iets wat ze in het revalidatieproces veel minder hebben gekend. De houdingen zorgen ervoor dat de hersenhelften worden aangesproken en de communicatie daartussen verbetert.

Deze bijscholing is in samenwerking met de Edwin van de Sar foundation. De Foundation zet zich in voor mensen met hersenletsel op het gebied van participatie, revalidatie en preventie. Dat yoga ook voor mensen met hersenletsel veel baat kan hebben, hebben veel deelnemers aan projecten van de foundation reeds ervaren. Op  www.edwinvandersarfoundation.nl zal na de zomer een kaart van Nederland worden gepubliceerd, waarop door middel van een zoekfunctie het mogelijk wordt voor mensen met NAH een erkende docent (die de bijscholing heeft gevolgd) te kunnen vinden. Op deze manier wordt het makkelijker voor mensen met NAH een yogalocatie in de buurt te vinden voor het volgen van lessen. Tijdens deze bijscholing leer je op zo’n manier yogales geven dat deze toegankelijk is voor mensen met NAH en leer je hoe je een les speciaal voor mensen met hersenletsel het beste kunt opbouwen.  

Onderwerpen die aan de orde komen.

De totale contacturen 10 uur en onderwerpen.

  • Anatomie en fysiologie

  • Werking van de hersenen.

  • Wat is NAH en wat voor typen NAH zijn er?

  • Waar moet je rekening mee houden tijdens een yoga les?

  • Lesgeven aan mensen met NAH- do’s and dont’s

  • Welke asana’s wel en welke asana’s niet.

  • Lessen en lesprogramma. 

Kosten en Data

Kosten: 235 euro (niet belast met BTW) Hiervan gaat 100 euro naar de YCT Foundation zodat we meer activiteiten op het gebied van yoga en NAH kunnen ontwikkelen. 

Data: deze bijscholing kun je 2 keer per jaar volgen. in het voorjaar en in het najaar.

De bijscholing is erkend door de Yoga Nederland

De bijscholing is verdeeld over twee dagen, vrijdag en zaterdag 

Locatie: Yogacentrum Tilburg Dudokhof 79-01, 5041 EZ Tilburg

Data 2020:

1 en 8 november 

"Brain injury is learning to live in a brain that sometimes feels like it belongs to a stranger"

Powered by: One Love