Yogaverdiepingscursus voor afgestudeerde yogadocenten

Yogaverdiepingsscursus voor afgestudeerde yogadocenten.

6-daagse verdiepingscursus

Nadat je afgestudeerd bent als docent (500 uurs docent) start je met lesgeven. Tijdens het lesgeven na je afstuderen ga je veel leren van je leerlingen, maar ook gaat het vragen oproepen. Tijdens je opleiding ben je omringd met mede yogi's en je leraren, je kunt dan makkelijk je ervaringen en vragen delen en je wordt gemotiveerd om te studeren en te beoefenen.  Wanneer je afgestudeerd bent mis je vaak de verbinding met andere docenten en yoga beoefenaars, terwijl het dan juist heel fijn is om te blijven beoefenen en verdiepen in de yogafilosofie, anatomie en pranayama. 

Tijdens deze yogaverdiepingscursus worden er bepaalde onderwerpen behandeld waarbij de input van de deelnemers bepaald waar verder op verdiept wordt. Dus jouw vragen en ervaringen staan centraal in de stof die behandeld wordt. 

Een van de belangrijke onderdelen om de inzichten te verdiepen is intervisie. 

De opbouw van deze verdiepingscursus:

Onderwerpen die besproken worden:

  • Hoe organiseer je een ademworkshop. 
  • Hoe integreer je Pranayama in je yogalessen.
  • Hoe geef je 1 op 1 sessies. 

Onderwerpen die besproken worden: 

  • Hoe integreer jij de yogafilosofie in je leven en hoe houd je hiermee verbinding.
  • Hoe integreer jij de yogafilosofie in je yogalessen.

Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we de oorzaken van beperkingen in de beoefening van je leerlingen. We doen dit op basis van ingebrachte casussen. 

Tijdens deze bijeenkomst verdiepen we ons in de manieren waarop je leerlingen kunt helpen om te verdiepen in de verschillende houdingen door middel van aangepaste instructies en/of manuele adjustments. 

Tijdens deze bijeenkomst verdiepen we ons verder in de yogafysiologie. We behandelen onder andere de chakra’s en de guna’s. We zullen vooral bekijken hoe we lessen kunnen geven met deze thema’s en hoe we in ons dagelijks leven deze energieën kunnen beïnvloeden. 

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de laatste vragen en vormen we de toekomstige intervisie groep. De insteek is dat deze intervisie zelfstandig doorgaat na de cursus. 

Kosten en Data

Kosten: 450 euro (niet belast met BTW) 

Deze verdieping kun je 1 keer per jaar volgen. 

 

Deze cursus wordt gegeven op zondagmiddag van 13:00-16:00

De eerstvolgende data

2 en 16 juli, 10 sep, 29 okt, 19 nov en 3 dec 2023

"There is no doubt that the foundation of being a great yoga teacher is being a great yoga student."

Powered by: One Love