Breathwork gebaseerd op Pranayama

Pranayama
Opleiding

4-daagse breathwork/pranayama opleiding

In de yoga wordt al eeuwen gebruik gemaakt van Pranayama. Heel kort door de bocht worden dit ademhalingsoefeningen genoemd. Niet alle Pranayama oefeningen zijn ademhalingsoefeningen, in feite zijn de meesten dat niet. Wanneer je Pranayama letterlijk vertaalt dan heb je het over het vergroten van levensenergie, deze levensenergie wordt ook wel prana genoemd. Het heeft als doel om deze levensenergie te vergroten en te behouden. Prana stroomt door onze energie kanalen, nadis genoemd. Om te zorgen dat de energie kan worden behouden en vergroten zuivert Pranayama ook de energiekanalen. Dagelijkse Pranayama oefeningen doen zorgt voor een heldere en gefocuste geest betere algehele conditie en gezondheid.

Op dit moment zijn er veel ademhalingstechnieken bekend die een sterke relatie hebben met Pranayama, maar als losse oefeningen worden aangeboden. Denk aan de Wim Hof methode, Buteyko en de theorie van James Nestor wat hij beschrijft in zijn boek het nieuwe ademenen.

In deze opleiding oefen je de verschillende Pranayama technieken en ook de nieuwere technieken die hier uit voor zijn gekomen uit de categorie breathwork.

Onderwerpen die aan de orde komen.

De totale contacturen en onderwerpen.

 • Fysiologie van de adem. 

 • Anatomie van de adem.

 • Ontspannen adem. 

 • Verschillende Pranayama technieken. 

 • Verschillende moderne technieken:

  -Tummo,

  -Buteyko

  -Wim Hof 

 • Les geven, mensen begeleiden met de adem. 

Kosten en Data

Kosten: 550 euro (niet belast met BTW) 

Data: deze opleiding kun je 2 keer per jaar volgen. in het voorjaar en in het najaar. 

Deze opleiding is te volgen door yogadocenten, therapeuten en bijvoorbeeld coaches. 

De opleiding is verdeeld over 3 vrijdagen van 11:00-16:00

28 juni, 30 augustus en 6 september 2024

"Breathing in, I calm my body. Breathing out, I smile. Dwelling in the present moment, I know this is a wonderful moment." Thich Nhat Hahn

Powered by: One Love